Aansprakelijkheids verzekering VVE

Voorkom aansprakelijkheid van schade die de VVE aan andere kan veroorzaken

Verzekeraars die wij voor u vergelijken:

Cliff-Hogendoorn_burned good rond

“Iedere VvE goed verzekerd, dat is ons doel”

Cliff Hogendoorn – Adviseur verzekeringen

Veelgestelde vragen over

Aansprakelijkheidsverzekering VVE

De aansprakelijkheidsverzekering VVE is, samen met de opstalverzekering VVE, een verplichte verzekering voor de VVE. Het is dus één van de belangrijkste verzekeringen voor een VVE. Op deze pagina vertellen wij alles over deze verzekering.

9,8 uit 56 beoordelingen

4.6/5

Als VVE bent u eigenaar van een gebouw. Het klinkt misschien raar, maar door het gebouw kan er schade ontstaan aan derden. De bekende voorbeelden hiervan zijn de dakpan die onder normale weersomstandigheden op een voorbijrijdende auto valt. Of een bezoeker van het gebouw valt door een losse traptrede waardoor hij zijn arm breekt. De aansprakelijkheidsverzekering VVE dekt de schade aan personen en spullen van anderen. 

Het korte antwoord hierop is: Ja!
Het is voor alle VvE’s opgericht in of na 1974 wettelijk verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben. 

De premie voor een aansprakelijkheidsverzekering VVE wordt berekend op basis van de herbouwwaarde en de functie van het gebouw. De herbouwwaarde geeft de verzekeraar een goed beeld hoe groot het risico is. De functie, onderstaand een aantal voorbeelden, geeft inzicht in hoe risicovol het gebouw is. Een gebouw met enkel woonappartementen heeft een ander aansprakelijkheidsrisico dan een gebouw met appartementen en een horecazaak op de begane grond.

Enkele voorbeelden van functies VVE gebouw:

– 100% particuliere bewoning

– Particuliere bewoning en minder dan 25% kantoor

– Particuliere bewoning en minder dan 50% horeca

Cliff Hogendoorn

Adviseur VvE Verzekeringen

Aansprakelijkheidsverzekering VvE vergelijken?

Wij helpen VVE’s met het vergelijken en adviseren van de best passende verzekeringen. Doe eenvoudig een aanvraag en wij nemen spoedig contact met u op.

De aansprakelijkheidsverzekering VVE dekt de schade die het gebouw kan veroorzaken aan derden. Dit kan zowel materiële schade zijn, maar ook letselschade valt hieronder. 

Wel verzekerd:

Niet verzekerd:

De gemiddelde premie voor een aansprakelijkheidsverzekering VVE hangt af van de herbouwwaarde en de functie van het gebouw. Onderstaand hebben we een aantal premies op een rijtje gezet met een onderverdeling in herbouwwaarde. Deze gemiddelde premies zijn voor een VVE met 100% particuliere bewoning:

– Herbouwwaarde € 500.000,- = Gemiddelde premie van € 65 per maand

– Herbouwwaarde € 1.000.000,- = Gemiddelde premie van € 87 per maand

– Herbouwwaarde € 1.000.000,- of hoger = Altijd op aanvraag bij verzekeraars

Let er op dat deze premies gemiddeldes betreffen. De ervaring leert dat de verschillen tussen de verzekeraars soms erg groot zijn. 

Het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering VVE is erg eenvoudig. Wij werken eerst altijd een vergelijking voor u uit. Zo weten we zeker dat u het beste voor uw situatie afsluit. Nadat wij de vergelijking samen hebben doorgenomen, maken wij de offerte van de desbetreffende verzekeraar op. Omdat de aansprakelijkheidsverzekering VVE en opstalverzekering VVE twee verplichte verzekeringen zijn, offreren verzekeraars altijd deze twee verzekeringen tegelijk. Na ondertekening van de offerte, wordt deze altijd ter beoordeling bij de verzekeraar gelegd. De verzekeraar kan deze direct accepteren, eventuele aanvullende vragen stellen of afwijzen. Goed om te weten is dat wij gedurende de contractperiode uw tussenpersoon blijven. Stel dat u vragen heeft, kunt u altijd bij ons terecht.