Milieuschadeverzekering VVE

Voorkom saneringskosten bij milieuschade

Verzekeraars die wij voor u vergelijken:

Cliff-Hogendoorn_burned good rond

“Milieuschade is vaak een onbekend risico voor een VVE”

Cliff Hogendoorn – Adviseur verzekeringen

Veelgestelde vragen over

Milieuschadeverzekering VVE

Een milieuschadeverzekering VVE is vaak niet de eerste verzekering waar aan gedacht wordt bij VVE verzekeringen. Toch is het belangrijk om hier goed naar te kijken. De risico’s zijn vaak groter dan gedacht. Zeker wanneer het gebouw al wat ouder is en/of er commerciële activiteiten plaatsvinden.

9,8 uit 56 beoordelingen

4.6/5

1. Wat is een milieuschadeverzekering VVE?

Milieuschade kan op verschillende manieren ontstaan. Wanneer er bijvoorbeeld brand uitbreekt, kan er asbest of een andere schadelijke stof vrijkomen. Door het blussen van de brand, kan verontreinigd bluswater in het milieu terecht komen. De milieuschade dekt de saneringskosten van het eigen terrein en mogelijk ook omliggende gebieden, expertiserapporten, preventieve maatregelen/opruiming en herstelwerkzaamheden.

2. Is een milieuschadeverzekering VVE verplicht?

Nee, een milieuschadeverzekering VVE is geen verplichte verzekering. Toch is het een verzekering welke raadzaam is voor VVE’s in bepaalde situaties. Zo is de kans groter op milieuschade wanneer het appartementsgebouw van een VVE al wat ouder is. De kans dat er nog asbest is (of een andere schadelijke stof), is vaak groter waardoor de verontreiniging aan het milieu ook groter is. 

De premie voor een milieuschadeverzekering VVE wordt in de basis meerdere factoren berekend. De herbouwwaarde en het verzekerde bedrag vormen de basis. Daarnaast wordt er door sommige verzekeraars ook gekeken naar de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen die wellicht in opslag staan. Ook asbesthoudende dakbedekking en wandbeplating kan forse invloed hebben op de premie. Al deze factoren bij elkaar gebruiken verzekeraars om tot een bepaalde premie te komen.

Cliff Hogendoorn

Adviseur VvE Verzekeringen

Milieuschadeverzekering VVE vergelijken?

Wij helpen VVE’s met het vergelijken en adviseren van de best passende verzekeringen. Doe eenvoudig een aanvraag.

4. Welke dekking biedt een milieuschadeverzekering VVE?

De milieuschadeverzekering VVE dekt de saneringskosten die kunnen ontstaan door verontreiniging van bodem, grond, grond- en oppervlaktewater.

Kortweg komt de dekking van de verzekering neer op het onderstaande:

Wel verzekerd:

Niet verzekerd: