Rechtsbijstandverzekering VVE

Voorkom hoge juridische kosten wanneer de VVE een geschil heeft

Verzekeraars die wij voor u vergelijken:

Cliff-Hogendoorn_burned good rond

“Goed verzekerd zijn als Architect tegen de beste premie. Dat is altijd ons doel”

Cliff Hogendoorn – Adviseur verzekeringen

Veelgestelde vragen over

Rechtsbijstandverzekering VVE

De rechtsbijstandverzekering VVE is geen verplichte verzekering voor de VVE. Het is echter wel een verzekering welke veel VVE’s afsluiten. Bij een geschil kunnen juridische kosten namelijk snel flink oplopen. Dit risico kan afgedekt worden met een rechtsbijstandverzekering VVE.

9,8 uit 56 beoordelingen

4.6/5

1. Wat is een rechtsbijstandverzekering VVE?

Een VVE kan op veel verschillende manieren in een conflict terecht komen. Dit kan variëren van een elektricien die zijn werk niet goed doet, tot aan een conflict met een bewoner van de VVE. Wanneer er dit soort vervelende situaties zich voordoen, is juridische bijstand erg fijn.  Een rechtsbijstandsverzekering VVE zorgt voor deze juridische hulp.  

2. Is een rechtsbijstandverzekering VVE verplicht?

Nee, een rechtsbijstandverzekering is geen verplichte verzekering voor een VVE. Het is alleen wel een verzekering welke vaak wordt afgesloten. Het inschakelen van juristen of advocaten bij een geschil, kan hoge kosten met zich mee brengen. Dankzij een rechtsbijstandverzekering heb je altijd de beschikking tot een deskundig juridisch team.

Er zijn een drietal factoren waar verzekeraars rekening mee houden bij het bepalen van de premie. Kort samengevat zijn dat de herbouwwaarde, functie van het gebouw en het aantal appartementensrechten. 
De herbouwwaarde en het aantal appartementsrechten geeft de verzekeraar een goed beeld van de grootte van de VVE. Hoe groter de VVE en meer appartementsrechten er zijn, des te groter de kans is op een conflict.
De functie van een VVE is van belang omdat het soort conflicten kan verschillen per functie. Een VVE met enkel woonbestemming, heeft potentieel andere conflicten dan een VVE met een gedeelde functie waarbij er woningen en horeca zaak (zakelijke bestemming) in zit. 

Cliff Hogendoorn

Adviseur VvE Verzekeringen

Rechtsbijstandverzekering VVE vergelijken?

Wij helpen VVE’s met het vergelijken en adviseren van de best passende verzekeringen. Doe een aanvraag of plan een gesprek in met een adviseur.

4. Welke dekking biedt een rechtsbijstandverzekering VVE?

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor een architect dekt de financiële schade die bij een klant kan ontstaan door een beroepsfout of een verkeerd advies. Als voorbeeld: door een verkeerde berekening 

Kortweg komt de dekking van de verzekering neer op het onderstaande:

Wel verzekerd:

Niet verzekerd:

5. Wat kost een rechtsbijstandverzekering VVE?

De gemiddelde premie voor een opstalverzekering VVE hangt erg af van de herbouwwaarde en de functie van het gebouw. Onderstaand hebben we een aantal premies op een rijtje gezet met een onderverdeling in herbouwwaarde. Deze gemiddelde premies zijn voor VVE met 100% particuliere bewoning: 

– Omzet tot € 100.000,- = Gemiddelde premie van € 65 per maand

– Omzet van € 300.000,- = Gemiddelde premie van € 87 per maand

– Omzet van € 600.000,- = Gemiddelde premie van € 175 per maand

– Omzet van € 1.000.000,- of hoger = Altijd op aanvraag bij verzekeraars

 

Let er op dat deze premies gemiddeldes betreffen. De ervaring leert dat de verschillen tussen de verzekeraars soms erg groot zijn. 

6. Waarom is het verstandig om een rechtsbijstandverzekering VVE te vergelijken?

Het lijkt een open deur, maar de premie is niet het enige onderdeel waar je de beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) voor architecten op moet vergelijken. Tussen de verzekeraars zitten ook verschillen in dekking. Het verschil in dekkingsgebieden (enkel Europa of ook wereldwijd excl. USA & Canada) of de mogelijkheden m.b.t. inloop- en uitloopdekking of blijft er dekking bestaan wanneer werknemers, bestuurders of commissarissen uit dienst gaan? Allerlei punten waarop verzekeraars van elkaar verschillen.

Het afsluiten van een opstalverzekering VVE is vrij eenvoudig. Wij werken eerst altijd een vergelijking voor u uit. Zo weten we zeker dat u het beste voor uw situatie afsluit. Nadat wij de vergelijking samen hebben doorgenomen, maken wij de offerte van de desbetreffende verzekeraar op. Omdat de opstalverzekering VVE en aansprakelijkheidsverzekering VVE twee verplichte verzekeringen zijn, offreren verzekeraars altijd deze twee verzekeringen tegelijk. Na ondertekening van de offerte, wordt deze altijd ter beoordeling bij de verzekeraar gelegd. De verzekeraar kan deze direct accepteren, eventuele aanvullende vragen stellen of afwijzen.  Goed om te weten is dat wij gedurende de contractperiode uw tussenpersoon blijven. Stel dat u vragen heeft, kunt u altijd bij ons terecht.