Bestuurdersaansprakelijkheids verzekering VVE

Bescherm de bestuurders van een VVE tegen aansprakelijkheid 

Verzekeraars die wij voor u vergelijken:

Cliff-Hogendoorn_burned good rond

“Gemaakte beslissingen door het bestuur kunnen soms nadeling uitpakken. Bescherm het bestuur hiervoor”

Cliff Hogendoorn – Adviseur verzekeringen

Veelgestelde vragen over

Bestuurdersaansprakelijkheids- verzekering VVE

De bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering VVE is vrij nieuwe verzekering voor VVE’s. In de afgelopen jaren is er steeds meer aandacht gekomen voor aansprakelijkheid bij stichtingen en verenigingen. Bestuurders welke een fout maken, kunnen hiervoor aansprakelijk gesteld worden. De bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering VVE dekt dit risico en biedt ook juridische bijstand. 

9,8 uit 56 beoordelingen

4.6/5

1. Wat is een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering VVE?

Iedere VVE in Nederland is verplicht een bestuur aan te stellen. Het bestuur dient de belangen van de bewoners/mede-eigenaren van een gebouw te behartigen. Het kan voorkomen dat het bestuur een verkeerd besluit neemt of wellicht zelfs nalatig is geweest. In dit soort gevallen kan het bestuur aansprakelijk worden gesteld met hun privé vermogen. Dit soort vervelende situaties kan de VVE voorkomen met een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering dekt mogelijke financiële gevolgen voor de bestuurders en geeft juridische ondersteuning wanneer men onterecht aansprakelijk wordt gesteld.

2. Is een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering VVE verplicht?

Nee, een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering is geen verplichte verzekering voor een VVE. Toch is het een verzekering die wij adviseren en ook veel afgesloten wordt door VVE’s. Dit heeft te maken met het feit dat mogelijke aansprakelijkheid vaak grote financiële gevolgen kan hebben. Daarnaast speelt het ook vaak mee dat men als VVE niet wilt dat dat goed welwillende bestuurders welke zich inzetten voor de VVE, daar ook mogelijke nadelige gevolgen van kunnen hebben. 

De premie voor een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering VVE wordt in de basis berekend door middel van een tweetal gegevens. De herbouwwaarde geeft de verzekeraar een goed beeld van de grootte van het gebouw en de daarbij behorende risico’s op aansprakelijkheid. 

Daarnaast is ook het verzekerde bedrag van invloed op de premie. De meeste verzekeraars bieden hierin de mogelijkheid uit € 250.000, € 500.000 of € 1.000.000 per aanspraak per jaar.

Cliff Hogendoorn

Adviseur VvE Verzekeringen

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering VVE vergelijken?

Wij helpen VVE’s met het vergelijken en adviseren van de best passende verzekeringen. Doe eenvoudig een aanvraag.

4. Welke dekking biedt een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering VVE?

De bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering VVE dekt de vermogensschade waarvoor een bestuurder aansprakelijk gesteld kan worden. Tevens is er ook juridische bijstand bij onterechte aanspraken.

Kortweg komt de dekking van de verzekering neer op het onderstaande:

Wel verzekerd:

Niet verzekerd:

5. Wat kost een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering VVE?

De gemiddelde premie voor een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering VVE hangt af van de herbouwwaarde en het verzekerde bedrag. Onderstaand hebben we een aantal premies op een rijtje gezet met een onderverdeling in de verzekerde bedragen. 

– Verzekerd bedrag van € 250.000,- per aanspraak = Gemiddelde premie van € 65 p.m.

– Verzekerd bedrag van € 500.000,- per aanspraak = Gemiddelde premie van € 87 p.m.

– Verzekerd bedrag van € 1.000.000,- per aanspraak = Gemiddelde premie van € 105 p.m.

Let er op dat deze premies gemiddeldes betreffen. De ervaring leert dat de verschillen tussen de verzekeraars soms erg groot zijn. 

Het afsluiten van een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering VVE is vrij eenvoudig. Wij werken eerst altijd een vergelijking voor u uit. Zo weten we zeker dat u het beste voor uw situatie afsluit. Nadat wij de vergelijking samen hebben doorgenomen, maken wij de offerte van de desbetreffende verzekeraar op. Na ondertekening van de offerte, wordt deze altijd ter beoordeling bij de verzekeraar gelegd. De verzekeraar kan deze direct accepteren, eventuele aanvullende vragen stellen of afwijzen.  Goed om te weten is dat wij gedurende de contractperiode uw tussenpersoon blijven. Stel dat u vragen heeft, kunt u altijd bij ons terecht.