Beroepsaansprakelijkheids verzekering Accountant vergelijken?

Voorkom aansprakelijkheid bij beroepsfouten als Accountant

Verzekeraars die wij voor u vergelijken:

Cliff-Hogendoorn_burned good rond

“Verzekerd volgens de regels van Verordening Accountantsorganisatie en dat tegen de beste premie. Dat is altijd ons doel”

Cliff Hogendoorn – Adviseur verzekeringen

Veelgestelde vragen over

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Accountant

Over de beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor een accountant bestaan een hoop vragen. Wat dekt het nu precies? Is de verzekering verplicht? En met welke kosten moet u rekening houden? Een hoop vragen. Wij hebben daarom de meest gestelde vragen op een rij gezet:

9,7 uit 38 beoordelingen

4.6/5

1. Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Iedereen maakt weleens fouten. Zo ook bij het uitoefenen van het beroep als accountant. Het kan gebeuren dat uw adviezen of beroepsfouten ervoor zorgen dat uw relatie(s) financiële schade lijdt. De relatie kan u hiervoor aansprakelijk stellen. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering beschermt u tegen deze financiële aansprakelijkheid.

2. Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor een accountant verplicht?

Het simpele antwoord hierop: Ja! In de Verordening Accountantsorganisatie is bepaald dat een accountant verplicht is om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. In Artikel 12 staan ook specifieke eisen waar de beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor accountants aan moet voldoen. Kort samengevat:

Wilt u de eisenlijst doornemen? Deze kunt u hier terugvinden

Uiteraard werken wij alleen samen met verzekeraars die rekening houden met alle eisen volgens de Verordening Accountantsorganisatie.

De premie voor een beroepsaansprakelijkheidsverzekering advocaat wordt in de basis berekend door middel van een tweetal gegevens. De omzet en aantal werknemers bepalen voor het grootste gedeelte de premie. Deze twee factoren geven namelijk een goed beeld van de grootte van het bedrijf en de daarbij behorende risico’s. 

De omzet is, naast het feit om de premie te berekenen, ook van belang om de minimale dekking volgens de Verordening Accountantsorganisatie te bepalen.

Cliff Hogendoorn

Adviseur verzekeringen

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Accountant vergelijken?

Wij helpen accountants met het vergelijken en adviseren van de best passende beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Doe via de onderstaand knop eenvoudig een aanvraag.

4. Welke dekking biedt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) voor accountants?

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor een de accountant dekt de financiële schade die bij een klant kan ontstaan door een beroepsfout of een verkeerd advies. Als voorbeeld: een accountant vergeet een belastingvoordeel van € 50.000,- op een aangifte van een klant.

Kortweg komt de dekking van de verzekering neer op het onderstaande:

Wel verzekerd:

Niet verzekerd:

5. Wat kost een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) voor een Accountant?

De gemiddelde premie voor een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor een accountant hangt erg af van de dekking en grootte van het bedrijf. Onderstaand hebben we een aantal premies op een rijtje gezet qua omzet en de daarbij behorende dekking:

– Omzet tot € 100.000,- = Gemiddelde premie van € 65 per maand

– Omzet van € 300.000,- = Gemiddelde premie van € 87 per maand

– Omzet van € 600.000,- = Gemiddelde premie van € 175 per maand

– Omzet van € 1.000.000,- of hoger = Altijd op aanvraag bij verzekeraars

 

Let er op dat deze premies gemiddeldes betreffen. De ervaring leert dat de verschillen tussen de verzekeraars soms erg groot zijn. 

6. Waarom is het verstandig om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) te vergelijken?

Het lijkt een open deur, maar de premie is niet het enige onderdeel waar je de beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) voor accountants op moet vergelijken. Tussen de verzekeraars zitten ook verschillen in dekking. Het verschil in dekkingsgebieden (enkel Europa of ook wereldwijd excl. USA & Canada) of de mogelijkheden m.b.t. inloop- en uitloopdekking of blijft er dekking bestaan wanneer werknemers, bestuurders of commissarissen uit dienst gaan? Allerlei punten waarop verzekeraars van elkaar verschillen.

Het afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) voor een Accountant is vrij eenvoudig. Wij werken eerst altijd een vergelijking voor u uit. Zo weten we zeker dat u het beste voor uw situatie afsluit. Nadat wij de vergelijking samen hebben doorgenomen, maken wij de offerte van de desbetreffende verzekeraar op. Na ondertekening van de offerte, wordt deze altijd ter beoordeling bij de verzekeraar gelegd. De verzekeraar kan deze direct accepteren, eventuele aanvullende vragen stellen of afwijzen. Goed om te weten is dat wij gedurende de contractperiode uw tussenpersoon blijven. Stel dat u vragen heeft, kunt u altijd bij ons terecht. 

Andere beroepen voor de beroepsaansprakelijkheidsverzekering?